Bossche Escaperoom & Corona


Is het veilig om een Escape Room te spelen tijdens de Coronacrisis?

Ja, en daarom blijven wij open. Onze minister-president heeft op maandagavond 16 maart 2020 een speech gegeven waarin het beleid van het RIVM is uitgezet. Door groepsimmuniteit op te bouwen worden we als bevolking grotendeels immuun en voorkomen we verspreiding naar kwetsbare doelgroepen. Dit is echter een proces dat maanden, al dan niet langer, gaat duren. Gelukkig zijn Escape Rooms nog één van de weinige (en veilige) vormen van vertier die we de bevolking in deze lastige tijden kunnen bieden. 

Activiteiten met een verhoogd risico worden zo veel mogelijk beperkt. Escape rooms zijn kleinschalig vermaak, waarbij je enkel speelt met mensen die je kent. Het risico op besmetting is hierdoor dusdanig geminimaliseerd, dat wij, door open te blijven, aansluiten op het beleid van de rijksoverheid. Mocht de overheid en het RIVM tot andere inzichten komen, dan zullen wij uiteraard deze adviezen opvolgen.

Besmettingsgevaar

“De kans dat het virus indirect wordt overgedragen is heel klein”, aldus het RIVM. Het virus draagt over van persoon tot persoon, buiten het lichaam kunnen ze niet goed overleven. Zeker niet op karton, verpakkingsmateriaal of andere spullen. Andere coronavirussen verspreiden zich niet op deze manier en we hebben geen reden om aan te nemen dat dit voor dit nieuwe coronavirus (COVID-19) anders is. De kans dat mensen besmet raken via geld is erg klein. Je speelt met je eigen groep, de kans op besmetting van buitenaf is daardoor nagenoeg ook nihil.

Extra maatregelen

De besmettingskans in een escaperoom is dus minimaal. Desondanks hebben wij ervoor gekozen om extra voorzorgsmaatregelen te nemen:

· Onze begeleiders houden standaard 2 meter afstand en gebruiken latex handschoenen tijdens hun werkzaamheden.
· Wij laten enkel één groep tegelijk binnen in ons pand. Dit betekent dat bezoekers slechts in contact komen met onze begeleiders, die zéér secuur te werk gaan.
· Onze bezoekers wordt gevraagd om de handen te wassen voordat ze de Escape Room binnengaan.
· Wij verplichten onze spelers om voor aanvang én na afloop desinfecterende gel te gebruiken.
· Wij reinigen na iedere speelbeurt de contact voorwerpen en onze kamers grondig met desinfectiedoekjes die 80% ethanol bevatten.
· Onze medewerkers zijn geïnformeerd over de richtlijnen van de rijksoverheid, volgen die op, en zijn bewust van de kenmerken van besmetting.

Zelf niet helemaal fit?

Als je moet hoesten, ziek bent of contact hebt gehad met iemand met het Corona virus, vragen wij je voor de gezondheid van je eigen groep om niet te komen spelen en terug te komen in goede gezondheid.

Begrip

Uiteraard snappen wij dat dit voor veel mensen een onzekere periode is. Als je het toch niet ziet zitten om tijdens deze corona-uitbraak bij ons te komen spelen, dan mogen jullie deze boeking kosteloos verzetten. Je kunt ons telefonisch bereiken op 073 203 2519 of een e-mail sturen naar info@bossche-escaperoom.nl. Dan kunnen bezoekers op een later tijdstip, wanneer het hen uitkomt, een nieuwe datum reserveren.

Contact

De Bossche Escape Room
Stationsweg 4
5211 TW ‘s-Hertogenbosch

Mail:  info@bossche-escaperoom.nl
Tel:     073 203 25 19